Terug naar Nieuws

Grondzuig Machinisten met de juiste opleiding

Gepubliceerd op:
Grondzuig Machinisten met de juiste opleiding

Sinds de oprichting van SBG in 2012 hebben al veel machinisten een opleiding gevolgd. Als afsluiting daarvan hebben zij een examen afgelegd. Zo hebben zij het SBG certificaat Grondzuig Machinist behaald.

Inmiddels voldoen al ruim 80 machinisten aan de eisen die SBG aan een goede vakman stelt. In het 4e kwartaal 2019 werden weer enkele cursussen gehouden en aansluitend worden examens afgenomen, zodat het aantal gecertificeerde grondzuigmachinisten in de grondzuigbranche weer verder zal toenemen.

Ook in 2020 worden er weer opleidingen en examens gepland. De eerste cursus van 2020 met aansluitend het examen zal op vrijdag 28 februari plaatsvinden.

Foto's

Bekijk ook

Ledenbijeenkomsten in 2020

Ledenbijeenkomsten in 2020
Ook in 2020 zullen er weer 3 ledenbijeenkomsten plaatsvinden. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 27 februari bij van der Flier in Winschoten. De volgende bijeenkomsten zullen plaatsvinden op de donderdagen 2 juli en 8 oktober 2020. Plaats van handeling wordt nader bekend gemaakt.

SBG groeit ook in 2020 verder

SBG groeit ook in 2020 verder
Zo langzamerhand is SBG een gevestigde naam aan het worden. De gestage groei van SBG bewijst dit, want direct bij het begin van 2020 heeft zich weer een bedrijf aangesloten. Hiermee is het aantal lid-bedrijven 31 geworden. Zo is het overgrote deel van de bedrijven die zich met grondzuigen bezig houden aangesloten bij SBG. SBG kan danook optreden als een volwaardige behartiger van de grondzuigbranche.

Zuigen in plaats van graven

Zuigen in plaats van graven
Dit artikel heeft medio 2017 in het magazine GWW gestaan en geeft een goed beeld van allerlei toepassingen van grondzuigen. Alle voor- en nadelen worden toegelicht. Ook SBG komt in dit artikel ruimschoots aan bod en voorzitter Leon Bastiaans legt uit warom SBG is opgericht en wat SBG is en doet.