Het SBG keurmerk

Wij houden de kwaliteit hoog, want dat vinden we als belangenorganisatie met 100% focus op het grondzuigen ontzettend belangrijk! Daarom hebben we het SBG Keurmerk in het leven geroepen.  

Grondzuigen. De beste en veiligste oplossing.

Voldoen aan alle SBG voorschriften

We noemden het net al, maar het SBG keurmerk ontvang je niet zomaar.

Allereerst zijn de grondzuigauto’s gekeurd aan de hand van de SBG-keuringspapieren. Hierbij kijken we naar de veiligheidsaspecten in en rondom de auto. Wij controleren of al onze leden dit doen en of ze dit voor al hun grondzuigwagens doen. Wij controleren dit door steekproefsgewijs te controleren bij onze leden.

Het volgen van de cursus

Wij willen gevaarlijke situaties rondom graafwerkzaamheden voorkomen en daarom zetten wij ons in voor de grondzuigtechniek. De kans op schade tijdens het grondzuigen is al nihil, maar die kans willen wij alleen maar kleiner maken. Om deze reden hebben wij in samenwerking met het SOMA College de cursus ‘Veilig werken met een grondzuigwagen’ in het leven geroepen.

Die mooie sticker

Indien een lid het SBG keurmerk heeft verdient, ontvangt hij/zij het SBG keurmerksticker. Dit keurmerk ziet er als volgt uit!

Zie jij dit keurmerk op een grondzuigauto staan? Dan weet je zeker dat deze partij aangesloten is bij de SBG en zich inzet voor veiligere graafwerkzaamheden!