Terug naar Onze deelnemers

J. Van Geffen Groep

J. Van Geffen Groep

Grondzuigen is het veilige graven, maar bij veilig werken komt veel meer kijken dan alleen de techniek. In de aanloop naar de Bewust Veilig Dag 2022 hebben we een aantal van onze leden gevraagd hoe zij ervoor zorgen dat hun personeel veilig werkt. In dit artikel lees je meer over hoe ons lid Jeroen van Geffen, eigenaar van J. van Geffen Groep de veiligheid binnen zijn bedrijf waarborgt.

Een allround dienstverlener

We startten het interview met de vraag of Jeroen meer kan vertellen over zijn organisatie. Hij begint gelijk vol enthousiasme: “J. Van Geffen Groep is een allround dienstverlener en een totaaloplosser. We willen onze klant ontzorgen door zowel op regiebasis te werken als klussen zelf aan te nemen. Onze grondzuigmachines draaien daarom ook 90% van de tijd op ons eigen werk. Onze focus ligt met name op petrochemie en moeilijk toegankelijke locaties, maar wij zeggen altijd ‘geen opdracht is te klein!’ ”

Ergonomisch verantwoord werken

Van Geffen Groep heeft sinds 2008 grondzuigauto’s in eigen beheer. “We zagen de techniek ergens in 2005 voorbijkomen en zagen gelijk de vele voordelen van de techniek in. We besloten ook zelf een grondzuigauto aan te schaffen en deze in te gaan zetten op ons eigen werk. De techniek is onzes inziens ergonomisch verantwoord voor ons personeel. In onze markt hebben we al niet veel mensen, dus zijn we erg zuinig op de mensen die we wel hebben,” aldus Jeroen.

Opleidingen

In de markt is een tekort aan goede mensen. Jeroen vertelt verder: “Naast het inzetten van een ergonomisch verantwoorde techniek leidden we onze mensen ook goed op. We vinden het belangrijk dat ze weten hoe ze veilig moeten werken en daarom hebben onze machinisten VCA, VOP, BHV en natuurlijk het certificaat ‘Veilig werken met een grondzuigwagen’ van de SBG.

We stimuleren onze mensen om niet alleen te kijken naar hun eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de mensen waar ze mee werken. Een kleine fout kan namelijk grote gevolgen hebben. Elk kwartaal organiseren we een veiligheidsavond waarop we een specifiek thema behandelen.”

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes

Als SBG vinden we het ontzettend mooi om te zien dat een lid alles op alles zet om veilig te werken en een goede voorbereiding mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Jeroen vertelt: “Voordat we starten op een locatie kijken we goed naar de opdracht. Wat wordt er van ons verwacht, welke risico’s zijn er en wat zijn belangrijke zaken die in de werkinstructie gezet moeten worden? Vervolgens communiceren we dit naar onze machinist.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om ook mijn eigen gezicht te laten zien en om deze reden rijd ik vaak langs een klus om samen met de machinist te kijken naar een bepaalde situatie. Het voorkomen van een gevaarlijke situatie doen we namelijk samen!”

En met deze mooie quote sluiten we het interview met Jeroen van Geffen af.

 

Wil jij graag meer weten over veilig werken met een grondzuigauto of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.