Tuytel Handel

Tuytel Handel is dé exclusieve dealer van Rivard binnen de Benelux. Het bedrijf koos in 2019 bewust voor de grondzuigauto’s van het merk, omdat het bekend staat om zijn praktische eigenschappen, hoge kwaliteit en lange levensduur. In dit artikel vertelt Willem van Wikselaar, Sales Manager bij Tuytel Handel, meer over hun bewuste keuze voor Rivard.

Vertrouwen op je machines

Tuytel Verhuur B.V. is al aantal jaren lid, maar in 2021 sloot ook hun verkoop tak Tuytel Handel zich aan bij de Stichting Belangenorgansatie Grondzuigen. Een mooie kans om ook het innovatieve merk Rivard onder de aandacht te brengen bij de leden. Willem vertelt: “Voorheen heb ik altijd gewerkt voor mooie internationale bedrijven, maar toen ik een aantal jaren geleden besloot om meer thuis te willen zijn, kwam deze mooie uitdaging als Sales Manager bij Tuytel Handel op mijn pad. Dagelijks mag ik bedrijven kennis laten maken met ons uitgebreide aanbod van machines met als doel de machine te vinden die perfect past bij de werkzaamheden die ze ermee uit willen voeren. Wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je kunt vertrouwen op de machines die je aanschaft.”

Minder onderhoud en een langere levensduur

Willem vertelt verder: “Rivard is bij het ontwikkelen van de grondzuigauto’s terug in de tijd gegaan door opnieuw aan de tekentafel te gaan zitten en de grondzuigtechniek te onderzoeken. Al snel kwamen ze met een uniek en duurzaam ontwerp waarin de grondzuigauto minder onderhoud nodig zou hebben.”

Allereerst worden de turbines van deze auto’s gemaakt van gietstaal in huis gemaakt door Rivard. Hierdoor gaan deze langer mee en hoef je aanzienlijk minder onderhoud te verrichten. Bovendien heeft de container een cilindervormige onderkant, waardoor je volgens Willem een beter kiepresultaat hebt en deze niet achteraf leeg hoeft te scheppen/schoon hoeft te vegen. Tevens verlengt dit de levensduur doordat er minder roestvorming plaatsvindt in de container.

Willem vertelt verder: “Wanneer je de bak opent zie je al snel aanzienlijk minder filters als bij andere grondzuigwagens. De grondzuigwagens van Rivard hebben slechts (6 of 8) krachtige filters die ervoor zorgen dat er schone lucht naar buiten geblazen wordt. Dit zorgt ervoor dat eventueel onderhoud snel gepleegd kan worden en de grondzuigwagen zijn activiteiten weer kan hervatten. Als ondernemer wil je immers stilstand voorkomen.”

Praktische eigenschappen

Naast het verminderen van het onderhoud en het verlengen van de levensduur heeft Rivard ook nagedacht over de praktische eigenschappen van de grondzuigwagen. “De zuigarm van de grondzuigwagen kan 180 graden draaien en hoeft niet in- of  uitgeklapt te worden tijdens het lossen van de container. Hierdoor blijft de zuiglocatie bereikbaar en bespaart de ondernemer tijd. Tevens kunnen de wagen en de zuigarm bediend worden met een draadloze ISO afstandsbediening. Hierdoor wordt het werk voor de grondzuigmachinist minder arbeidsintensief. Als laatste heeft de achterzijde van deze wagen een 7 inch kleurenscherm, waarbij er geen sprake is van een taalbarrière. Deze laat namelijk alle functies van de wagen in het Nederlands zien,” aldus Willem.

Ontwikkelingen voor de toekomst

De wereld staat niet stil en ook Tuytel Handel is in samenwerking met Rivard bezig met het doorontwikkelen van de grondzuigtechniek. Willem vertelt: “Persoonlijk verwacht ik voor de komende tijd geen grote revoluties, maar zeker wel evoluties! We zien bijvoorbeeld dat er behoefte is aan kleinere grondzuigauto’s met hetzelfde zuigvermogen en dat is iets waar wij in de toekomst ons zeker meer op gaan richten. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op nauwe voet en weten we dat er mooie dingen aan zitten te komen, maar daarover houd ik je nog even in spanning.