AH Vrij

Grondzuigen is een prachtige methode om op een veilige manier te werken en schade aan kabels en leidingen te voorkomen,” vertelt Rick Vrij, eigenaar van AH Vrij. Zijn bedrijf is sinds 2020 lid bij de SBG en zet zich in voor hét veilige graven in Nederland. In dit artikel vertellen we je meer over AH Vrij en hun specialisme.

Een echt familiebedrijf

AH Vrij werd opgericht in 1958 door Bram Vrij. Hij begon als loonwerker voor akkerbouwers en melkveehouders. Echter zag hij eind jaren zeventig het aantal agrarisch ondernemers teruglopen en besloot hij zich te gaan richten op openbaar groen.

Het bedrijf is sinds 1958 altijd in de familie gebleven en dat zie je terug in de gehele organisatie. Rick vertelt: “Bij ons in het bedrijf hangt een gemoedelijke sfeer. Daarnaast zijn we oplossingsgericht en vinden we het niet erg om onze mouwen op te stropen.” Inmiddels is het team behoorlijk gegroeid en bestaat het bedrijf uit 90 vaste krachten en 25 inhuurkrachten.

Spoorwerkzaamheden

Sinds 2000 heeft AH Vrij een derde specialisme toegevoegd aan het bedrijf, namelijk het uitvoeren van werkzaamheden op en bij en het spoor. Rick vertelt: “Onze grondzuigwagens zijn uitgerust met speciale uitrustingsstukken om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je kunt hierbij denken aan speciale onderstellen waardoor we met onze grondzuigauto’s over het spoor kunnen. We zetten de techniek in bij bijvoorbeeld het zuigen van spoorballast of het reinigen  van sporen en perrons. Met behulp van deze techniek kunnen we veilig en nauwkeurig werken en voorkomen we schade aan de spoorconstructie, kabels en leidingen.”

Lid van de SBG

We zijn een tijd geleden lid geworden van de SBG met als doel samen hét veilige graven op de kaart te zetten. We vinden het mooi om te zien hoe we van elkaar kunnen leren en kijken uit naar de volgende stappen van de SBG,” vertelt Rick.

Wij van de SBG vinden het prachtig om te zien hoe onze leden zich blijven specialiseren en AH Vrij is daar een perfect voorbeeld van. Het is een écht familiebedrijf met oog voor de wensen en behoeften van hun klanten.

 

Wil jij graag meer weten over AH Vrij? Ga dan naar hun website? https://www.ahvrij.nl