Terug naar Recente ontwikkelingen

Een nieuwe voorzitter voor de SBG

Een nieuwe voorzitter voor de SBG

Samen met onze leden zijn we in 2021 begonnen met het varen van een nieuwe koers. Stappen worden gemaakt, samenwerkingen worden opgezocht en ook het bestuur groeit. Per ingang van 1 april  stopte onze vorige voorzitter omdat hij een nieuw avontuur aan is gegaan. We hebben lang nagedacht over wie de perfecte opvolger zou kunnen zijn en eigenlijk sprong er één naam gelijk uit. We zijn als bestuur razend enthousiast om mee te mogen delen dat Marianne Mulder de nieuwe voorzitster is geworden van onze stichting!

Marianne is zeker geen onbekende in de markt.  Marianne vertelt: “Afgelopen jaar werkte ik 40 jaar waarvan 30 jaar als veiligheidskundige voornamelijk in de GWW en Infra.” In september 2004 startte ze uit ‘eigenwijzigheid’ Veiligheidsconcept MCM. ‘Ik kon het allemaal veel beter.’ Inmiddels leerde ze dat de bedrijven waar ze werkte, de dingen deden zoals ze deden omdat daar een reden voor was. “Maar ik heb nog steeds een ‘eigen wijze’ blik op regelgeving en op wat veiligheid is. Voor mij gaat het om mensen en niet om regels.

Ons team is dagelijks bezig werkend Nederland een beetje veiliger te maken o.a. bij werkzaamheden in, aan en met bodem, waarbij onze expertise is komen te liggen bij verontreinigde bodem. Zo kwam ik in contact met het fenomeen grondzuigwagen en raakte ik enthousiast van de mogelijkheden om hiermee mensvriendelijker te kunnen werken, schades aan ondergrondse infra te voorkomen en zo dus ook ongevallen te kunnen voorkomen en goeie veiligheidsperformances neer te zetten.”aldus Marianne.

Ook de Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen is Marianne niet onbekend. “Al sinds april 2016 ben ik als veiligheidskundige aangehaakt bij de SBG en ik ga er altijd met plezier heen. Het is geweldig om te zien hoe de stichting zich in zet voor het veilig graven en het verhogen van de kwaliteit. Ik voelde me dan ook vereerd toen ik gebeld werd met de vraag om voorzitster te worden.” Lang hoefde Marianne er gelukkig niet over na te denken. “Ik werd gelijk enthousiast en pakte de uitdaging met beide handen aan” aldus Marianne.

Wij als bestuur zijn ervan overtuigd dat Marianne een andere kijk op zaken gaat brengen en dat zij nieuwe kennis met zich meebrengt. Door haar onafhankelijkheid verstevigt zij de onafhankelijkheid van het bestuur en zullen er nieuwe inzichten komen.” vertelt Kor van der Flier, tijdelijk voorzitter SBG. Anouk van der Veen, directeur van de stichting vult aan: “Marianne is iemand die weet wat ze wil en stevig in haar schoenen staat. Ze is al jaren aangesloten bij de stichting en ik denk dat bijna al onze leden haar wel kennen. Ze heeft kennis van andere processen, weet bij wie ze moet zijn en ze weet van aanpakken. Ik kijk ernaar uit om samen met haar de SBG naar een nog hoger niveau te tillen.”

Wil je meer weten over de Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen of over grondzuigen? Neem dan contact met ons op!

 

Fotograaf: Harald Lakerveld