Terug naar Recente ontwikkelingen

René Herlaar neemt plaats in bestuur SBG

René Herlaar neemt plaats in bestuur SBG

In 2021 zijn we een nieuwe koers gaan varen en voor het varen van een nieuwe koers is slagkracht nodig. Dat is precies wat het nieuwe bestuurslid van de SBG gaat brengen. We stellen graag het nieuwste bestuurslid René Herlaar aan jullie voor.

René is inmiddels vijf jaar werkzaam binnen de sector en de meesten zullen hem kennen van zijn werk bij Van der Pols, maar ook binnen de SBG is hij zeker geen onbekende. “Bij de start van mijn werkzaamheden voor Van der Pols besloot ik gelijk aan te haken bij de SBG. Het was voor mij een mooie kans om snel meer te leren over de techniek en met de mensen in contact te komen die er dagelijks mee werken,” aldus René. Hij vertelt verder: “Het hart van een techneut gaat sneller kloppen als hij de techniek van een grondzuigauto ziet en zo ook die van mij.”

René is niet alleen actief geweest bij de ledenvergaderingen, maar is ook onderdeel van de werkgroep ‘Handboek’, waarin hij zich samen met andere leden bezighield met het updaten van het handboek en de samenwerking met de SIR. René vertelt in het interview dat zijn doel is om bij te dragen bij het professionaliseren van de SBG. “Ik weet zeker dat we met het huidige bestuur de dogma’s kunnen doorbreken en ik kijk er naar uit om de belangen van de leden te gaan behartigen. Ik weet welke vraagstukken er liggen en pak deze uitdaging met beide handen aan.”

Anouk van der Veen, directeur van de SBG, vertelt: “Het bestuur was op zoek naar een bestuurslid met kennis van zaken en een andere kijk. René kent de branche als geen ander en hij werpt een andere blik op zaken.” Marianne, voorzitter van de SBG, vult haar aan: “We hebben het volste vertrouwen in René en weten zeker dat hij bij gaat dragen aan het professionaliseren van de stichting. We kijken uit naar deze samenwerking en willen René van harte welkom heten bij het bestuur.” 

Ken je René nog niet en wil je kennismaken? De koffie staat klaar en de deur van zijn kantoor is altijd open.