Terug naar Recente ontwikkelingen

SBG knalt het nieuwe jaar in!

SBG knalt het nieuwe jaar in!

Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen, ook wel de SBG, knalt het nieuwe jaar in met een nieuwe koers. “We hebben de afgelopen maanden samen met onze leden hard gewerkt om de SBG te professionaliseren. Samen hebben we nieuwe doelen geformuleerd en hebben we besloten om in 2021 te knallen.” aldus Anouk van der Veen.

De SBG besloot in 2020 dat het tijd was voor een nieuwe koers. De eerste stap die de stichting gezet heeft, is het innemen van een nieuwe positie in de markt. Voorheen lag de focus op het krijgen van een naam als belangenorganisatie en het vergroten van de bekendheid van de techniek. “De grondzuigtechniek is inmiddels bij veel partijen al wel bekend, maar er heersen nogal wat dogma’s. Zo wordt er bijvoorbeeld bij het woord ‘graven’ gelijk gedacht aan mechanisch graven. Aan ons de taak om deze dogma’s uit de wereld te helpen”vertelt Anouk van der Veen.

Bij het innemen van een nieuwe positie en het professionaliseren van de SBG hoort natuurlijk ook een nieuw jasje. Om deze reden heeft de stichting een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website laten ontwikkelen. Anouk vertelt verder: “We zijn ontzettend enthousiast over onze nieuwe communicatie-uitingen en verwachten hiermee ook andere doelgroepen aan te trekken, zoals nutsbedrijven, overheden en andere ketenpartners. Ons doel is namelijk om gezamenlijk de grondzuigtechniek op de kaart te zetten, gevaarlijke situaties te voorkomen en de nu nog heersende  dogma’s te doorbreken.”

De Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen heeft niet alleen een nieuw logo.

Wij zijn fan van het grondzuigen en zetten ons daarvoor in. Tevens zijn we de experts op het gebied van de grondzuigtechniek. De SBG is opgericht door de koplopers die deze techniek in Nederland geïntroduceerd hebben en samen met onze leden hebben we echt veel kennis in huis. We willen een kennis- en gesprekspartner worden voor onze leden en ketenpartners, zodat we gezamenlijk vervelende en gevaarlijke situaties, zoals het ontstaan van kabel- en leidingschades, kunnen voorkomen. Ook gaan we graag het gesprek aan met landelijke organisaties en overheden om aldaar de mogelijkheden te verkennen en ook hen kennis te laten maken met de voordelen van deze techniek.” Aldus Anouk van der Veen.

Als laatste heeft de Stichting besloten een directeur aan te stellen. “Wij als bestuur vinden het belangrijk om de onafhankelijkheid te waarborgen en besloten daarom Anouk van der Veen als directeur aan te stellen.” aldus Jaco van Beek, voorzitter van de SBG. Bestuurslid Kor van der Flier vult hem aan: “Anouk werkt al een aantal jaren in de sector en is een kei in het neerzetten van een product, dienst of bedrijf. Ze heeft een uitstekende kennis  van de meest recente technieken en zorgt voor een nieuwe kijk op zaken.”

 Anouk heeft in 2020 het marketingplan voor de SBG geschreven, maar werkt al sinds 2017 in deze tak van sport. “Ik ben 21 jaar en waarschijnlijk een van de jongste directeuren in Nederland, maar verkijk je niet. Ik heb met mijn nette schoenen tot aan mijn knieën in de modder gestaan, ik ben in overall in een kruipruimte geweest en ben vieze dingen tegengekomen. Ik weet waar grondzuigmachinisten tegenaan lopen, ik weet hoe het werkt op kantoor, maar vooral ook hoe het werkt in het werkveld. Dit alles maakt mijn rol als directeur van de SBG gemakkelijker, uitdagender en leuker” vertelt Anouk.  Ze vertelt verder: “Ik kijk ernaar uit om de nieuwe koers toe te passen en samen met het bestuur en de leden te knallen!”

Wil je meer weten over de Stichting belangenorganisatie Grondzuigen?

Ga dan naar www.sbgrondzuigen.nl